⧵ About Projects


⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵
















⧵ About Projects

⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵⧵














⧵ McKinney Development
⧵ McKinney, Texas ⧵ 2024


Units: 615 (studio, one and two bedroom)
Density: 78 units/acre
Building type: four-story wrap in two phases
Staus: in design


Located on the north side of Dallas, the McKinney Development is a two-phase, four-story complex of 615 apartments. The building is created by a string of residential blocks kinked along the edge of an irregular site and enfolding structured parking. In turn, the blocks create a sequence of courtyards of differing size and shape—lush exterior spaces that serve as a principle means of circulation and that connect a neighboring park through the project to a shared center of amenities, outdoor plaza and an adjoining retail development.

The building’s public facing exterior is variegated with soft bands of warm and cool metals atop a sculpted base of white brick, all punctured by an array of Juliette balconies. Inside, the landscape cascades from park to playground to pool to plaza, progressively shifting in character and in color at each step and emerging at breaks between volumes to reveal a more playful and vibrant interior to the public while also providing a stronger sense of place to residents inside and out.








Copyright 2022 Cobalt Office, PLLC.


©  2021 Cobalt Office, PLLC.